top of page

OVER WOLTER BOSCH

Biografie

Wolter_38(1).jpg

Geboren in 1981, groeide hij op in de rommelige, grootstedelijke omgeving van het Den Haag van de jaren tachtig en negentig. De 'rafelrandjes' van de stad en de levendige rockscene maakten een diepe indruk op hem en het kon dan ook niet uitblijven dat hij verliefd werd op de gitaar, bandjes en optredens. Gitaarlessen kreeg hij echter niet van thuis, dus werd hij autodidact. Deze eigenwijze, doe-het-zelf-stijl zou kenmerkend worden voor de rest van zijn muzikale carrière.

Na het behalen van een VWO-diploma volgde een studie aardwetenschappen en verruilde hij het Haagse voor het Utrechtse bandleven. Het was hier dat hij voor het eerst frontman werd van een band, de snoeiharde moderne metalband Intrusion. Utrecht, en met name muzikantenthuisbasis dB's,  werd zijn Alma Mater.

Een baan als aardrijkskundedocent aan een hoofdstedelijk gymnasium bracht hem naar Amsterdam, waar hij gitarist werd van een Black Sabbath-tribute: Sack Blabbath. Met deze band trad (en treedt) hij veel op door het hele land en zelfs daarbuiten. Zijn losse, improviserende stijl past goed bij de muziek van Black Sabbath en oogstte veel lof van bezoekers van shows van Sack Blabbath.

In 2020 laat Wolter een hele andere kant van zichzelf zien. De heavy, distortion-gestuurde muziek die altijd het belangrijkste kenmerk was geweest, werd verruild voor ingetogen, melancholische, akoestische liedjes. Met een echte DIY-attitude werkte hij aan zijn solodebuut: schrijven, arrangeren, opnemen, mixen, masteren, alles deed hij zelf. Als hij iets niet kon, dan kon hij het toch leren?

Het resultaat is 'Fill the Cracks With Gold'; elf akoestische nummers die een variatie aan verschillende invloeden laten horen. Van de grunge-helden van de jaren negentig, tot oudere helden als Neil Young en Tom Petty en talloze andere artiesten, ze vonden allen hun weg naar de muziek van Wolter, die deze elementen verbond tot een eigen sound. Met 'Fill the Cracks With Gold' is Wolter klaar voor een succesvolle solocarrière. Nu de wereld nog.

bottom of page